Saltar al contenido principal

Casa Joan Miret acull el II Fòrum de pares i fills adolescents

El 6 d’abril pares i mares, adolescents i professionals que treballen amb ells es van trobar a la Casa Joan Miret. Centre Excellence i Grup AG Planning van organitzar la 2a edició del FÒRUM DE PARES I FILLS ADOLESCENTS: FORA DEL SISTEMA ESCOLAR. L’objectiu era conèixer les eines que ens ofereix el sistema i saber gestionar els problemes que poden tenir al passar per l’etapa de l’adolescència.

En total, prop de 50 assistents van poder gaudir de l’activitat on professionals que pertanyen a àmbits tan diversos com l'educació, la seguretat o l'àmbit social van poder donar resposta a com reconèixer el problema, com prevenir-ho, com actuar i a qui acudir.

El fòrum va comptar amb les següents ponències:

· La inteligencia emocional como GPS del adolescente Edith Lando, Directora del Centro Excellence, docente, psicoterapeuta i coach experta de gestió del talent i les emocions

· Recursos del Sistema educativo Patricia Terradellas, Inspectora d'Educació 

· Propuestas y reflexiones para detectar, erradicar y prevenir la violencia en las aulas NACE Asociación No al Acoso Escolar 

· De la expectativa a la realidad Blanca Ferrer, Psicòloga 

· La figura del educador social en los servicios sociales Francisco Castells, Serveis Socials

· BACA El empoderamiento a través de la familia Biker Ferran del Pulgar Gil, Agency Contact de Chapter Catalunya de B.A.C.A. 

· El dia a dia a la Unitat de l'àrea bàsica policial de Tarragona de Mossos d'Esquadra Francesc Gómez, Agent 

Aquest punt de trobada va finalitzar amb un dels moments més emotius del dia amb el testimoni de Sandra González, una adolescent que va explicar la seva experiència i va ajudar a mostrar una visió més pràctica del que un adolescent pot oferir.